Bookmark and Share    

 

Mette ValbakMette Valbak

Kreativ formgiver

Født i 1970

Uddannet reklametegner i 1994 og
folkeskolelærer i 2007.

Arbejder som teatermedarbejder på Himmerlands Teater og som billedkunstlærer på Aalborg Kulturskole.

I mit arbejde som reklametegner/AD-er har jeg haft rig mulighed for at udfolde mig kreativt i de grafiske opgaver i form af ideer, illustrationer og grafik til alt fra feta-emballage og chipsposer til teaterplakater og -programmer. En arbejdsskade var anledning til at tage en ny uddannelse. Dermed kunne jeg dimittere som folkeskolelærer i 2007 fra Aalborg Seminarium med linjefag i dansk, engelsk, kristendom og håndarbejde. På seminariet havde jeg mulighed for at snuse til sløjd-faget, og interessen og erfaringerne herfra bliver brugt i min undervisning, ligesom det er til inspiration i mine kurser.

I 2015 forlod jeg folkeskolen til fordel for et arbejde på Aalborg Kulturskole som billedkunstlærer, og fra august 2018 er jeg også at finde på Himmerlands Teater.

Udover det kreative og ideskabende i mit arbejdsliv, har jeg gennem alle årene sideløbende haft et bredt kunstnerisk virke. Mine kreative projekter har altid været præget af en nysgerrig og eksperimenterende tilgang til både kendte og nye materialer. Jeg arbejder med stor respekt for de traditionelle teknikker, og tænker dem gerne videre ind i nye sammenhænge. Den lidt skæve ide med den gode historie er for mig den bedste igangsætter - og med grundtanken: ”Det må da kunne lade sig gøre”, er fantasi og erfaring i gang med et tæt samarbejde.

Udstillinger:
Hjallerup Kulturcenter, 2009
Galleri Kunst uden Rammer, Nibe 2009
Galleri Immervæk, Hadsund 2010
Frøkener og Fruer, Aalborg 2010
Kunsthåndværkermarked, Hou 2010
Galleri Hou, 2010
KunstMekka, Faaborg Folkefestival 2010
Julemarked, Nordkraft i Aalborg, 2010
Svenstrup Bibliotek, 2011
Kunstmekka, Faaborg Folkefestival 2011
 
Kursusvirksomhed:
Håndarbejde:
"Begynderfilt"
 
Materiel Design (tværfagligt mellem håndarbejde og sløjd)
"Insektkursus"
"Jeg høvler lige en striktrøje" i samarbejde med Tina Pajkes, Aalborg